Läs nyhetsbrevet på webben.

AB Utbildning & Co - skapa minnen av framtiden
 
 Nyhetsbrev september 2023

Även om vi är på rätt spår...

...blir vi överkörda om vi bara sitter där. Det räcker inte att bara ha en uppfattning om hur livet skulle vara om det visade sig från sin soliga sida. Vi måste agera, handla också, ta alla de steg som leder oss dit vi vill.

De mest besökta sidorna just nu på min hemsida är de som handlar om stress. Det är så många som varit in de senaste veckorna och gjort stresstestet. Det finns en hel del stresshanteringstips på hemsidan.

Du hittar dem här

Många känner du igen och har kanske hört dem till leda. Men vad hjälper alla dina kunskaper om du inte använder dem! Eller om du hela tiden tänker och beter dig på ett sätt som aktiverar dina stressreaktioner.


Andra sätt att tänka rörande stress och få resultat
 
Din omgivning
Kanske ligger problemen i hur din omgivning ser ut och fungerar. Var du finns och vilka människor du är tillsammans med. Du kan aldrig förändra andra, bara dig själv, så se det som ditt ansvar att byta plats och miljö om den suger.  Att vara i en miljö som sätter igång dina stressreaktioner är skadligt i längden. Inget blir heller bättre av att stanna kvar i destruktiva relationer som bara tär. Gör istället ett avslut.
 
Ditt beteende
Ibland behöver vi ändra på ett beteende, ibland behöver vi fylla på med kunskaper. Du kanske ska lära dig hur du säger NEJ på ett övertygande sätt. Eller ta reda på hur du på bästa sätt kan städa bland dina åtaganden. Kanske vet du att kosten har betydelse men inte hur. Andas gör du varje dag, men kanske inte på bästa sätt. Vad är det du gör idag som påverkar dig negativt, som du kan göra annorlunda.
 
Dina föreställningar och värderingar
Det kan också vara dina föreställningar och värderingar som sätter krokben för dig. Bli uppmärksam på vilken image du har skaffat dig och vad du tycker är viktigt. Du kanske tycker att det är en bra värdemätare att alltid vara upptagen, överbokad och på språng. Eller har du en bild av dig själv som ett offer, som inte kan förändra sin tillvaro. Kanske är du inte värd att ha det bättre än så här? Eller tycker du att det är livsnödvändigt eller bara coolt att alltid ha för mycket omkring dig.
 
Ditt värde
Är du verkligen värd att må bra? Är ditt svar på den frågan ett ”nej”, då måste du börja med din självbild. Den behöver putsas upp och din självkänsla behöver höjas. Du måste jobba på att höja ditt värde för den du är.
 
För att få ett bra och hållbart resultat så ta reda på vilken nivå dina tillkortakommanden ligger och utgå därifrån.
 

 
Kom ihåg
 
Du vet att du inte vill vara stressad, men har du frågat och gjort klart för dig vad du vill som alternativ. Har du formulerat hur du vill må, känna dig, vad du vill uppleva och vara med om istället. Så länge du inte har gjort det så ligger dina tankar och inre bilder runt det som får dig att uppleva stress. Och då är risken väldigt stor att du får ännu mer av det som du inte vill ha!
 
Det är väl ingen av oss som när vi ska storhandla skriver ner det vi inte ska ha? Och tro att vi kommer hem med det vi behöver. En tydlig lista på det vi vill ha med oss hem underlättar. Likadant med vårt mående.
 

 
Månadens App - Stressa ner
 
Det här är appen för dig som vill ha balans i livet och bli mer av livsnjutare.
 
"Fantastiskt! Jag har använt muskulär avslappning i några månader och lika länge har jag lyssnat på Stressa ner. Vilka resultat det har blivit! Jag är lugn, samlad, känner mig kreativ, tålmodig och har massor av energi att ösa ur. Nu går jag vidare till Livskörkortet, det ska bli hur spännande som helst att fortsätta utvecklas. Tack Eva för att du finns." Patrik Johansson
 
 

Tips från coachen

Nya tips varje dag. Passar dagens dig?


Böcker som alltid är aktuella
 


Avslappning & Mental träning för ett rikare liv


Läs här


Självbildsboken - hitta din kraft


Läs här


Läkande & Stärkande vid cancersjukdom


Läs här

  
 Ta en paus med mig på YouTube

Här hittar du ett antal sköna övningar. Du kan lyssna på avslappning, lära dig andas med rätt kroppsdel eller varför inte starta dagen med en mindfulnessinspirerad övning. Du kan också prova på att fylla ditt inre med lugn och ny energi via bildspel, det finns några med olika ingångar att välja mellan. Helt utan kostnad.

Eva Johansson på Youtube


 
Följ med på instagram

Hitta din egen favorit i flödet.

Instagram på svenska

Instagram på engelska


 
Gilla på facebook
 
Vill du ha små påminnare, peppning, tips, idéer och ett och annat erbjudande - klicka på gilla. Känner du för att kommentera eller dela med dig av något så välkommen!
 
 
 

 
Alla har förmågan att utvecklas, använd din!
 
 tipsa   |   kontakta   |   starta  |  avbryt
 
Vill du ha en egen prenumeration så fixar du det lätt via hemsidan www.utbildning-co.se. Du får gärna vidarebefordra brevet till någon du tror skulle uppskatta det. Vill du komma i kontakt med mig, se kontaktuppgifterna nedan - det går inte att svara på det här brevet. Om du vill göra uppehåll i eller avsluta din prenumeration, följ den här länken.

© ab utbildning & co | ulmasgatan 4 | 792 95 mora | tfn 070 6258623
eva@utbildning-co.se | www.utbildning-co.se | www.evajohansson.se